Om mig

 

Jag har alltid varit intresserad av hästar och ridning och började rida på ridskola för ca 15 år sedan. Jag har också alltid gillat att undervisa och när jag var ungefär 16 år började hjälpa till på ridlektionerna för de yngsta som ledare och medhjälpare. Det utvecklades så småningom med sommarjobb som lägerledare på de ridläger som anordnas av ridskolan och mera jobb som medhjälpare på ridlektionerna, vilket har lärt mig otroligt mycket.
 

 


Efter att ha utbildat mig till översättare vid Lunds universitet — där mitt examensarbete bestod i en översättning av en engelsk ridhandbok — kom jag i kontakt med EquiCare International School of Bodyworkers, där jag nu har utbildat mig till diplomerad hästmassör och EquiCare Bodyworker. Jag fastnade för just den utbildningen eftersom den koncentrerar sig på helheten och på att gå till botten med problemen för att hitta en långvarig lösning, istället för att bara behandla symptom utan att egentligen ta tag i det som har orsakat symptomet.
 
Inom hästsporten idag är det allt fler som vill prestera bra och som har höga krav på sina hästar, men för att man ska få ut det man vill av sin rid-/körträning och av umgänget med sin häst är det mycket viktigt att man uppfyller de behov som hästen har. Om en elitidrottsman springer omkring i för små och skavande skor och bara äter godis och hamburgare blir ingen särskilt förvånad om han inte når några stora framgångar. Det samma gäller för hästen, men ändå är det många som kräver av sin häst att den ska prestera trots att den kanske har en sadel som inte passar eller en foderstat som är felaktigt anpassad.
 
 
 
 
 

Många är väldigt måna om sina hästar och är beredda att lägga ut mycket pengar på fin utrustning och dyra fodersorter utan att egentligen fråga sig om det är det som hästen verkligen behöver. Det hjälper inte att t.ex. en sadel är av ett fint och dyrt märke om den inte passar på hästen. Om man istället fokuserar på att använda rätt kunskap för ta reda på vad ens egen häst verkligen behöver sparar man i längden in mycket pengar och får i slutänden en gladare, positivare och mer samarbetsvillig häst. Ge din häst de rätta förutsättningarna för att den ska kunna leva upp till dina förväntningar!